Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Viikonlopun vietossa

Viikonloppu 5.-7.7.2013

Perjantai-iltapäivänä lähdin kurvailemaan kohti mökkiä, mutta matkan teko kestikin hieman kauemmin kuin normaalisti. Moottoritielle mennessäni jo ramppi oli niin tukossa, ettei sekaan meinannut mahtua ja samaten, kun piti siirtyä itse moottoritielle. Ihmettelin, että kuinka siihen aikaan on jo noin ruuhkaista, onhan sentään kuitenkin aikainen iltapäivä ja loma-aikakin jo meneillään. No syykin siihen selvisi kohta, kun näin vastaantulevien puolella paloauton vilkut vilkuttamassa. Kolari oli sattunut jo aikaisemmin, tilanteen purku oli käynnissä. Jonkun matka vaan päättyi siihen, toivottavasti ei kokonaan.

Mökille päästyäni oli yllätystä kerrakseen. Ulko-oven eteen rappusille oli kasaantunut sammalta melkoinen määrä ja ylöspäin katsellessa tuli välikaton raoista myös sammalta. Siis joku muukin on yrittänyt muuttaa sinne, mutta mikä. Oravia ei ole näkynyt muutamaan vuoteen maisemissa, voiko lintu kantaa sellaisen määrän pesänrakennustarpeikseen vai mikä eläin on kyseessä? Lauantain kauppareissulla pokkesimme sukulaisilla ja tuli puheeksi nämä sammaleet. Isännän kummisetä tiesi kertoa, että se saattaa olla näätä, niitä on kuulemma alkanut pesiytyä sinne päin. Hänen kehoituksestaan purimme sitten laudoitusta mökille pääsyämme ja sammaleen määrä oli valtaisa, mikä sieltä sitten tuli. Mutta eipä tainnut onneksi olla näätä, joka sinne oli yrittänyt muuttaa, vaan oikeasti sieltä sammaleen seasta löytyikin linnunpesä, jonka siis valitettavasti saimme tuhottua purkutouhuissamme. Oli siellä myös vanhoja pesiä, koska paikka on aikoinaan ollut lintujen suosiossa.
Munia oli kahta eri sorttia, oli valkoinen pohja, jossa punaisia pilkkuja ja sitten vaaleansinisiä munankuoria, jostain vanhasta pesästä. Googlettamalla löytyi sitten vastaus muniin sekä kuoriin: kirjosieppo.


Linnuista ja pesistä sikseen. Oli muuten kannattava kauppareissu, koska palatessamme oli pöydälle ilmaantunut kulhollinen vastapoimittuja mansikoita :) Nam!Ja olihan se myyräkin tehnyt töitään, jälleen kerran.

Poika pääsi tai oikeammin joutui ajelemaan lauantain kunniaksi nurmikkoa, mutta yks kaks kone jäi parkkiin ja poika lähti lompsimaan kohti kukkaistutuksia. Ihmettelin, että mitä hän nyt tarkistelee, mutta syykin selvisi: konnahan se siellä loikki pitkin pihanurmea. Kuvaussession jälkeen annoimme konnan rauhassa jatkaa matkaansa.


Tähän väliin vähän kukkasia. Kerrankin päästiin mökille juuri kukkien loiston aikaan, nimittäin yleensä kukat ovat jo ehtineet kukkia, kun meillä alkaa loma.

Tämän nimeä en tiedä, mutta se on ollut mökillä aina ja vuosien varrella se on levinnyt myös muualle pihamaalla.

Iki-ihanat liljat.

ja kiven toiselta puolelta vähän kivikkokasvia


Ja tottapahan ihanat pojat naapurista tulivat kyläilemään ja uimaan.

Normo

ja Timi

Löysin muuten vähän makoisia marjojakin.
Pakkohan niitä oli maistella ja vähän poimiakin. Olen muuten erittäin laiska poimimaan marjoja, mutta oli pakko kävellä pihan yli liiterin taakse poimimaan mustikat piirakkaan. Mieti, ei tarvitse montaa askelta ottaa, kun saisi aika paljon marjoja, mustikoita ja puolukoita, mutta ei viitsi. Oikein hävettää kertoa tällaista, mutta näin se vaan on.


Tätä en muuten ole muistanut esitelläkään. Ei tämä uusi juttu ole, mutta muistuipa mieleen eli pullo/tölkkiputki. Terassin nurkasta lähtee putki alas mökin alle...


...ja terassin alta löytyy laatikko, johon tölkit/pullot päätyvät


Astia on kuitenkin piilossa ritilän takana, joten ei häiritse silmääkään. Pullot on helppo kerätä jätesäkkiin ja palauttaa kauppaan. Tämä idea on bongattu aikoinaan jostain Aake Kallialan telkkariohjelmasta.
 

Tässäpä tämän viikonvaihteen tarinat, toivottavasti jaksoit kahlata tänne asti. Viikon päästä alkaisi sitten tuo kauan odotettu loma, joten uutta jälleen silloin.

Oikein mukavia kesäpäiviä!

3 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, metsämansikat sykähdytti ja tölkkiputki on hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsämansikat oli tosi maukkaita, kaikki viisi, jotka sain napattua :)

   Putki on ollut tosiaankin näppärä ja ahkerassa käytössä ;)

   Kiitos taas kommentista!

   Poista
  2. Kiitos Eila taas kommentista!

   Metsämaniskat olivat herkullisia, kaikki viisi :) Tölkkiputki on kyllä aika näppärä juttu ja on ollut melko ahkerassa käytössäkin ;)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!