Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäinen


ahven. Siinä se on.

Nuorimmalla kun ei kipsatun käden kanssa hirveästi ole tekemistä mökillä, niin hän päätti perjantaina kokeilla kalaonnea. Huono oli onni, yksi ainukainen ahven nappasi ja niin tukevasti, että pihdeillä piti koukku irrottaa. Se oli ihan kohtuukokoinen kala.

Kevarin runko sai sitten uuden värin niskaansa. Poika halusi rungosta punaisen ja toden totta punaisen hän sai. Tuumasi jälkeenpäin, että hän kuvitteli maalin olevan vähän tummempi punainen eikä paloauton punainen. Pitäisi kuulemma vielä laittaa siniset led-valot :)
Tässä näkyy punaisuus paremmin.Lauantaiaamu oli hieman sumuinen ja viileä, mutta kyllä se päivä siitä koitti jossain vaiheessa, vaikkakaan ei nyt mitään päätä huimaavia lukemia mittari näyttänytkään. Itselläni vaan oli aika kurja olo, taitaa joku kesäflunssa vissiin iskeä päälle. Sen verran sain kuitenkin aikaiseksi, että iskin maahan siskoni tuomia mättäitä eli kellopeippiä. Toivottavasti niistä tulee jotain. On kuulemma sellainen, että leviää runsaasti, mutta ei haittaa, saanpahan täytettä pihamaalle.

Ja kun kameran kanssa heiluin pihalla, niin tässä vähän luonnon kauneutta. Kurjenpolvi oli löytänyt tiensä pihaan.
Kielossa oli vielä kukkia, osittain jo vähän rusehtavia.

Puolukka oli kauniissa kukassa.
Västäräkki käyskenteli pihalla, ihmeen lähelle antoi mennä. Mietiskelin jo, että onko se loukkaantunut, kun ei hypähdä lentoon, sipsuttelee vain kiireisenä eteenpäin kuvaustuokion jälkeen.

Ja vielä viimeisenä yksinäinen akilleija, jota olen varjellut. Tämä on valinnut kasvupaikakseen etupihan männyn vierustan, niin kuin sen kaverikin, joka kasvaa pihan toisella puolella toisen männyn naapurissa.

Viime kerralla unohdin kameran piuhan kotiin, mutta tällä kertaa oli kamera ja piuha pakattuna, mutta ei tietokonetta. Ensi kerralla unohdan varmaan kameran kotiin :) Tai sitten kolmas kerta toden sanoo...kaikki mukana. No tämä nähdään viikon päästä, mitä tuli mukaan ja mitä jäi kotiin.

Mukavaa alkavaa viikkoa. Ja jos jollakin onnekkaalla on alkanut jo kesäloma, niin ihanaa lomaa!

- kirsema -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!