Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lämmintä riitti

tänä viikonloppuna. Onhan sitä tietysti odotettukin. Perjantai-iltana oli sekä sisällä että ulkona +26 astetta ja lauantaina pisti vielä paremmaksi parilla asteella, kyllä tarkeni.


Vaikka lämmintä riitti, niin sauna on lämmitettävä, kerta mökillä ollaan. Meillähän on sauna mökin yhteydessä, joten se tuottaa aina oman lämpönsä mökkiin sisälle. Talvella ihana juttu, mutta kesäaikaan välillä tuskaisaa. Tuolla kun saunan lauteilla istuu, niin voi katsella maisemia ja miettiä ei mitään. Tiedäthän sen tunteen kun jää tuijottelemaan jonnekin kaukaisuuteen eikä jälkeen päin tiedä edes ajatuksiaan.


Isäntä muuten meni mökille jo tortaina ja hänellä oli ollu vilkas perjantaipäivä siellä. Kaksi lintua oli eksynyt sisään ja nehän piti saada ulos. No toinen oli mennyt paniikkiin ja hieman päästellyt hätäkakkeja huusholliin. Myös orava oli hiipannut kesken kaiken sisään ja isännän huomattuaan kääntyi kannoillaan ja pötki karkuun. Perjantai-iltana oli sitten sitkeä mehiläinen, kerta toisensa jälkeen se tuli takaisin sisään, vaikka hienosti aina vietiin se ulos. Lauantaiaamunakin se vielä tunki sisään, isäntä ei jaksanut enää olla kiltti ja viedä sitä ulos, joten lopun varmaan arvaatkin mehiläisen tarinalle.

Pikkuisen tuli siivottua kukkapenkkejä ennen kuin alkoi olla liian tukala ilma. No mutta, kukas se sieltä kurkistaakaan...Neiti Pupunen :)

Isäntä (ja kipisikätinen poika) purki pojan kevarin ihan osiin, kun korjata pitää muutenkin, ja pesivät kaikki nippelit ja nappelit. Tarkoituksena on maalata pyörän runkokin, mutta se myöhemmin.


Tällä välin oli itselläni hyvää aikaa ihmetellä kameran kanssa lähiluontoa ja napsia muutamia kuvia heräävästä luonnosta.

Kuusenkerkkä. en kylläkään keräile niitä, enkä valmista niistä mitään :)

Mustikkakin oli jo kukassa

samoin pihlaja

ja Peppikin uskaltautui pihalle syömään ruohoa, joka muuten löytyi sitten sunnunaiaamuna oksennettuna lattialta

Mökkielämä olisi täydellistä jos ei olisi näitä kaiken maailman ällötyksiä. Tämä yksilö oli päättänyt mennä uiskentelemaan vesiämpäriin. Vaikka näitä kammoksun, armeliaasti kaadoin veden pois ja päästin öttiäisen pälkähästä.
Iltapäivällä tuli pojat naapurista uimaan. Olipas taas ranta täynnä siitepölyä.

Timi uimisen jälkeen.
Keittiön puuhella sai liinan päällensä näin kesän ajaksi. Nurkassa vanha lättypannu ja pari silitysrautaa.
Ja vielä näitä iän ikuisia kiviä. En mahda mitään, mutta taidan olla kivihullu :)


Ensi viikonloppuna onkin sitten esikoisen valmistujaiset ja sitä seuraavana viikonloppuna pääsee taas mökkeilemään. Toivottavasti silloin muistaa ottaa mukaan kaikki tarvittavat piuhat, jotta voisi blogata paikan päältä, mutta meneehän se näinkin :)

Mukavaa toukoon loppua!

- kirsema -

2 kommenttia:

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!