Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

perjantai 2. toukokuuta 2014

Ihana aurinko näkyvissä jälleen

Huomenta!

Eilinen päivä tosiaan meni sateiden merkeissä, aamulla räntää ja loppupäivä sitten vettä. Illalla alkoi pikkuisen aurinkokin pilkistämään taivaalta. Tässä siis kuva vielä eilisestä sateesta.

Tänä aamuna herätessä näytti mittari -2,2 astetta, mutta aurinko sentään paistoi ja paistaa vielä edelleen. Tänään taitaa päästä jotain jo tekemään. Ainakin pääsiäisenä haravoidun pihan kasat saa ajettua pois ja ehkäpä siirrän sen raparperin kasvamaan jonnekin muualle, jos vain sattuisi olemaan multaa vielä jemmassa.

Mitään ei siis saanut aikaiseksi, kunhan näitä jonnin joutavia kuvia nappailin. Sen verran kevät kuitenkin on, että alkoi muurahaisten vallankumous. Ei niitä ihan pilvin pimein vielä tullut, mutta ensimmäiset rohkeat yksilöt jo marssivat keittiössä.Näkymää "keittiön" ikkunasta vähän yläviistoon, siis oikeasti keittiö on vaan pieni koppi, mutta sanon keittiöksi myös tuvan toista puoliskoa, johon on sijoitettu ruokapöytä tuoleineen. Ikkunan takana oikeasti on myös pihamaata ja muutamien metrien päässä pihamaasta menee myös tie naapurin tontille, vaikka kuva kertookin maiseman olevan umpimetsää.


Ja meidän katti, että se jaksaa nukkua. Pääsiäisenä se olikin hieman huonommassa hapessa eikä ressukka päässyt oikein liikkumaan. Juuri ennen mökille lähtöä, itse asiassa edellisenä iltana, kissa oli jossain keittiössä ja kuului kamala kolina. Ihmettelin, että mikä se kolisee ja kohta kissa tuli ihan vauhkona kohti olkkaria. Luulenpa, että se tipahti kesken uniaan keittön tuolilta lattialle pöydän jalan päälle ja se loukkasi vasemman jalkansa ja häntänsä. Kissa linkutti tosiaankin aika reippaasti ja häntä ei liikkunut yhtään, se vain roikkui. Mutta aikansa kipuiltuaan linkuttaminen väheni ja nyt häntäkin nousee ja heiluu vähän. En tiedä tuleeko siitä enää ikinä normaalia häntää, aika näyttää.

Eilen illalla kissa siis olevinaan nukkui, se on mainio, kun sitä alkaa puhuttamaan niinä hetkinä. Silmät se puristaa tiukasti kiinni, mutta korvat pikkusen heiluvat. Luulee hämäävänsä :)

Isännän kummisetä omistaa suurimman osan näistä ympäröivistä metsistä ja hän käy aina tekemässä täällä puuhommia. Tälläkin hetkellä näyttää siis olevan urakka kesken.


Jospa nyt sitten pikkuhiljaa uskaltautuisi tuonen pihan uumeniin, vaikka niskan olen viime yönä saanut jumiin, ja alkaisi oikeasti tekemään jotain. Onhan siellä jo melkein + 3 astella lämpöäkin :)

Mukavaa päivää kaikille!

- kirsema -

2 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia muurahaisista! Hauskaa päivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaba M!

   Murkut oli niin helppo kohde kuvata, kun oli sokeria pöydällä :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!