Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

"Sisustusta"

Ja nyt pääsette kurkistamaan "sisustusta" tai ehkä oikeammin "koristelua". Joka kesä on itselleni iskenyt pieni tekemisen puute ja kyllästyminen vanhaan, joten sen myötä "sisustus-/koristelukärpänen" on päässyt iskemään. Ja tämähän luonnollisesti on aiheuttanut isännälle tuskaa, kun hänkin pääsee aina jollain muotoa osallistumaan pikku puuhasteluihini. Kohta se varmaan piilottaa sieltä kaiken, mitä itse voisin hyödyntää :)

Olkkarin/tuvan ison ikkunan somistelin merelliseen malliin, "meren" rannallahan kun melkein ollaan. Koko pätkästä en saanut yhtenäistä kuvaa, joten tässä pilkottuna.

Toisessa päädyssä on talo ja talon takana vesipytty ja puulaatikko. Poika ystävällisesti luopui muutamasta legostaan tätä projektia varten ja hän kävi pihalta noukkimassa "puita" laatikkoon.
Täytyyhän mökissä olla tikapuutkin. Nyt huomautan tässä kohtaa, että kuvasin nämä viime vikonloppuna ja tavarat ovat hieman siirtyneet pois paikoiltaan terassin oven paukuttelun myötä sitten viimeisen ikkunan aukaisun.
Asukkeina mökillä on myös kissat. isännän kengät on sievästi jätetty terassille. Pihamaalta matka jatkuukin laiturin kautta merelle.

 Merellä uiskentelee joutsenia ja muutamia sorsia.
Ja merellä kun ollaan, on siellä myös purjeveneitä. Toisessa päädyssä onkin sitten majakka luodolla vastassa.
Ja sitten saunan pukuhuoneen kokoelmaan. Tämän koristelun aloittivat mamu ja ukki aikoinaan ja itse olemme sitä jatkaneet aina, kun on jotain sopivaa mökin kätköistä löytynyt, siis vanhaa tavaraa. Enää sitä ei taida löytyä omista varastoista, on ne niin moneen kertaan jo tyhjennetty ja siivottu.


 Mamun isä oli suutari, joten hänen perujaan ovat muutamat lestit ja työkalut.


Ja sitten taas näihin ikkunajuttuihin. Joitakin vuosia sitten olin innokas katselemaan Strömsötä ja sieltä nappasin idean pukuhuoneen ikkunoiden "verhoiksi", ikkunoita on kaksi, mutta kuvasin vain yhden, koska ovat samanlaisia. Alkuperäinen idea oli saunan pukuhuoneen ikkunan verho tehtynä kävyistä ja nauhasta. No itse en halunnut käpyjä, vaikka niitä kyllä tontilla riittäisi myyntiin asti, vaan tein "verhot" koristelasipaloista liimaamalla kaksi päällekkäin ja puuvillainen nauha väliin. Osa lasipalluroista on samanvärisiä, siis molemmat yhteen liimatut palat ja toiset ovat eriparia. Väreinä kirkas, turkoosi ja vihreä. Kuva ei kerro ihan sitä kaunista totuutta, mutta kun näihin osuu auringonsäde, on näky aika huikea.


Uuden keittiön ikkunan "verhon" tein samalla periaatteella, mutta siellä käytin puisia helmiä, joiden väreinä ovat ruskea, vihreä ja luonnonvalkoinen. Kuvaa en keittiön ikkunasta hoksannut ottaa, laitan sen sitten myöhemmin johonkin väliin.

Tähän kohtaan on sitten aika päättää tämä historiaosuus ja kiittää lukijoita, jos olette jaksaneet kahlata näin pitkälle ja toivottaa teidät tervetulleiksi seuraamaan tämän hetken tapahtumia, jos vain vielä jaksaa kiinnostaa.

Toukokuisin terkuin

- kirsema -

2 kommenttia:

  1. Ihania kokoelmia! Ja tuo lasipalaverho on ihan paras!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin tuo lasiverho on ihana ja varsinkin kun aurinko luo siihen säteitään:)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!