Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Keväiset touhut jatkuvat

Viikonloppu 3. - .5.5.2013 ja jälleen mökillä jatkamassa uurastusta. Perjantaina oli niin laiskotus päällä, että istuttiin sisätiloissa ja katseltiin elokuvia. Itse seurailin kyllä enemmän ikkunasta näkymiä lammelle, jonne olikin sitten tullut enemmän sorsia ja telkkiä edelliskerrasta ja niitähän piti sitten jahdata kameran kanssa. Kuvat on otettu ikkunan läpi, koska jos yritti ulos mennä, niin mokomat lähtivät karkuun. Telkkäpariskunnasta en saanut kuvaa, koska olivat niin kaukana.

Urossorsia oli ainakin viisi uiskentelemassa ja näin yhden naaraankin joukossa, kun pojat kävivät hakemassa emännän ojansuulta.Kun emäntäsorsa oli haettu joukkoon, lähtivät uroot kuitenkin omille teilleen ja kohta oli pieni nokituskin käynnissä. On se kovaa aika tämä kevät :)

Lauantaiaaimu koittu kylmänä ja tuulisena,  mutta eipä auttanut, piti vaan lähteä hommiin eli jatkaa viime kerralta kesken jäänyttä haravaointiurakkaa. Nyt on muuten männyn neulaset pois päiväjärjestyksestä ja kohti uutta hommaa ollaan menossa ja tässä esimakua siihen:

eli puusavottaan päästään. Nämä klapit pitäisi viskellä liiteriin, että saa uutta puuta kuivumaan. Voi tätä mökkiläisen arkea :(
Tässä on meidän "rivitalo" eli ykkönen, kakkonen ja kolmonen. Ykkönen on siis puuliiteri, johon nuo puut pitäisi nakella, kakkonen on kone- ja roinavarasto ja kolmonen on isännän pyhättö eli verstas.


Ja jottei ihan työnteoksi menisi, niin vähän vapaa-aikaakin tuli vietettyä: itse kuvailin kaikenlaista jonnin joutavaa ja poika päätti kokeilla onkimista, mutta eihän se onnistu ilman matoja.


Tällä kertaa vaan kala ei ollut syöntituulella

ja kun ei kerta kalaa tullut, niin piti laskea vene vesille ja toteuttaa kevään ensimmäinen soutelu. Selailin vanhoja mökkikirjoja ja löysin sieltä etsimäni tiedon. Lammen nimi on Pillilampi.

Tipitiikin tanssahteli pihamaalla

Pojalle juttelin, että onpa kevät myöhässä, kun ei ensimmäistäkään perhosta ole näkynyt ja muutaman tunnin päästä sellainen jo liihottelikin ja parkkeerasi itsensä idänsinililjaan. Kyllä niitä kevään merkkejä kuitenkin ilmassa oli, perjantai-iltana kukkui käki niin komiasti.

Leskenlehtiäkin löytyi muutama 

Edellinen murrikkamme alkoi vetelemään viimeisiään ja viime kesänä tuli ostettua uusi (tosin vähän käytetty) palveleva menopeli.


Poika pääsi kokeilemaan isänsä kotaria ja kylläpä poika olikin onnesta soikeana. Ei kaatumisia ja ihan vähän vaan hiljaa ajelua mökkitiellä!

Laitanpa vielä tähän kuvan perunasahrasta, jonka jokunen vuosi sitten pulttasimme kiveen kiinni, enää kun sille ei käyttöä ole.


Voiskos joku nyt ystävällisesti vihdoinkin avata mulle ton oven, että pääsen sisään!Tässäpä tämän viikonvaihteen touhut ja seuraavan kerran mennäänkin mökille vasta muutaman viikon päästä.

 Mukavaa sunnuntain jatkoa!


2 kommenttia:

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!