Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Mökkikausi avattu - pääsiäinen 2013

Kovalla innolla touhusimme menoa mökille pitkän tauon jälkeen. Ja miten ihanaa olisi touhuta vähän kevätjuttuja ulkosalla. No perille päästyämme kevättouhut hälvenivät mielestä vaihtuen ihan tuiki tavallisiin lumenluonti ym. hommiin. Jotta saisimme tavarat sisään, täytyy ensin lapioida jonkin sortin polku ja oven edusta tyhjäksi. Ongelma: kaikki lapiot varastorakennuksessa, jonka ovien edustat ovat myös lumen peitossa. Näppäränä poikana juniori kävi hakemassa vanhan airon, jolla pääsimme alkuun. Jee, liiterin ovi raottuu ja esiin saan kirveen, jolla siis rupesin pehmentämään hankia muiden ovien edestä. Onneksi poikani kävi kurkistamassa liiterirakennuksen taakse ja mitäs sieltä löytyikään; lumikola ja eikun hihat heilumaan. Muutaman tovin tätä touhua tehdessämme saimme aikaiseksi juuri ja juuri kuljettavan polun ovelle ja oven edustan putsattua.


Terassin puolelle siirryttäessä on taas kerran portailla valtavat jäämöykyt. Kyllä nekin saatiin taltutettua ja itse asiassa aika sujuvasti. Aurinko oli sen verran saanut sulatettua möykkyjä sieltä täältä, että sain pistolapion kärjen ujutettua sopivasti jään ja portaan väliin ja pieni ponnistus, niin jäät rupesivat irtoamaan.

Pitkäperjantaina saapui esikoiseni morsmaikkunsa kanssa mökkeilemään. Hyvä tullakin päivää myöhemmin, kun esikoiseni on ihan muutaman kerran myös joutunut osallistumaan näihin "ensikerran" haasteisiin. 

Ja niin kuin kuva kertoo, ei siellä tosian päässyt mitään kevätjuttuja touhuilemaan, vaan oli ihan pakko vaan olla. Voi miten tylsää ;) onneksi olin varautunut ottamalla mukaan romaanin.

Sen verran nuoripari sai aikaiseksi, että virittelivät autonpesuvehkeet (pumppu ja letku) ja pesivät morsmaikun auton. Niin ja laittoivathan he siihen samaiseen autoon myös äänenvahvistimen, joka lauantaina käytiin ostamassa "isosta kylästä". Kyllä poppi soi!


Ja vielä tähän perään paleleva kissa!

2 kommenttia:

  1. Oi,olipas siellä lunta! Ja voi kisulia,pitäisi olla oma makuupussi hällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kissa on niin tottunut mökkimatkailija, että osaa etsiä itselleen olevinaan lämpimän paikan kylmistä petivaatteista ;)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!