Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Laiskotellen

Viikonloppu 17 - 19.5.2013

Täällä taas! Ihanan lämmintä ja leuto tuuli, mukava istuskella terassilla, kuunnella ja katsella ympäröivää luontoa, antaa ajatusten virrata ja jälkeenpäin ei tiedä mitä ajatteli, mahtoiko ajatella yhtään mitään.

Västäräkkipariskuntakin saapui paikalle, taisi vähän olla kosiomeininkiäkin meneillään, kunnes paikalle saapui kolmas osapuoli, joka edusti jotain muuta lintulajia. Kuvia en siitä hetkestä saanut, kun kamera ei ollut käden ulotuvilla. Vähän tämän jälkeen lennähti toinen räkeistä kivelle pesupuuhiin.


Lauantaiaamuna käytiin "isossa kylässä" ostoksilla. Silloin pääsiäisenä kun oltiin mökillä ja nuoripari innostui pesemään autoaan, niin siinä kävi pikku yllätys. Pojalta oli varmisteluista huolimatta jäänyt vedet pumpun sisään ja seuraavana mökkiviikonloppuna totesimme, että eipäs poika ollutkaan tyhjentänyt pumppua vedestä, vaan pumppu oli jäätynyt ja haljennut. Näin ollen oli siis uuden pumpun hankinta ajankohtainen ja isäntä kävi sen viikolla hakemassa. Liittimiä piti hakea vielä lauantaina.Illan tullen piti pumppu vielä koekäyttää ja huuhdella pölyt pois autosta. Hyvin toimi!

Niin kuin otsikkokin kertoo, meni tämä viikonvaihde mökillä tosiaankin laiskotellen, jotenkin oli puhti kaikilta pois. Niinpä aikani kuluksi lähdin vähän kävelylle ja kuvailin mökkitietä. Ja matkan varrelta myös kuva kaivosta, josta tulee maailman parasta vettä. Kaivo on sen tähden keskellä matkaa, koska alunperin alueella oli vain yksi mökki, jota kutsumme alamökiksi, ja kaivo laitettiin sen mökin läheisyyteen. Mutta onneksi on pelit ja vehkeet, niin ei sentään tarvitse sangon kanssa juoksuttaa vettä ylämökeille.
Vähän piti ikuistaa myös kasvustoa. Mustikka, valkovuokko, keltavuokko, voikukka, vuorenkilpi, ketunleipä ja joku, joka oli itsensä laittanut kasvamaan tuuheana mättäänä keskelle nurmikkoa. Kukka näytti vähän päivänkakkaralta, mutta ei se tainnut kuitenkaan olla päivänkakkara. Ehkä jokin rikkaruoho, en tiedä.


Palataanpa taas ötökkäosastolle. Nämä pikku veitikat olivat laittaneet pesänsä taas terassin kattorakenteisiin ja olipa yksi lennähtänyt lauantaina sisäänkin. Ykskaks alkoi kissa juosta kovaa vauhtia jahdaten saalista. Saalis lenti turvaan ikkunalle ja kissa yritti vielä liiskata sen siihen, mutta saimme sen pelastettua ja päästettyä ulkomaailmaan, ennen kuin kissa ehti hoitaa hommat. Tosin meidän katti on sen verran arkajalka, että ei varmaan olis uskaltanut mitään taputusta kummoisempaa tehdä.Tämän ällötyksen löysin terassin portailta päivää paistattelemasta ja pakkohan se oli kuvata. Pikkutukkikärsäkäs taitaa ötökkä olla nimeltään ja oli muuten sen verran röyhkeä kaveri, että tapasin hänet seuraavan kerran sisältä. 


Isäntä oli grillaamassa ja laittelin salaattia valmiiksi lautasille ja kohta ohittaessani kettiön pöytää huomasin, että salaattikasassani oli jotain liikettä ja kukas se siellä, ystäväni ötökkä. Ja olikin sitten varmaan ihan tarkoituksella valinnut mun lautasen ja mun salaattikasan. Poikani ystävällisesti toimitti ötökän takaisin ulos ja itse kahmaisin osan salaatistani roskikseen. Oli muuten hieman epämiellyttävää syödä sitä salaattia, mutta urheasti sen vetelin kitusista alas.

Illan tullen saapui myös mustarastas noukkimaan itselleen iltapalaa rannan tuntumasta.


Tämä kivi on ollut iän kaiken mökillä, milloin mitäkin paikkaa koristamassa. Mamu sen on aikoinaan jostain löytänyt ja tuonut tullessaan. Itse en ole näin pyöreään kiven törmännyt ennen tätä kiveä, oletkos sinä?

Tässäpä tämän viikonlopun mökkisaldo, mukavaa jos jaksasit seurata tänne asti. Palaillaan taas jälleen muutaman viikon päästä!2 kommenttia:

 1. Kiva,että oli laiskottelua:)
  Ja pyöreitä kiviä pyörittelen sormissani melkein joka päivä, mutta en noin isoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskottelu tekee välillä ihan hyvää ja voisipa melkein laiskotella useamminkin, paitsi silloin ei urakka etene ;)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!