Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Huh huh, mikä viikonloppu

Viikonloppu 7.-9.6.2013

Jopa olikin työntäyteinen viikonloppu...sen siitä saa, kun koko kevät on laiskoteltu. Oli tässä hieman "porkkanoitakin", eihän sitä muuten tällä tavoin olisi riehaannuttu eli Juhannuksena on tulossa vieraita, joten piti hieman siivoilla paikkoja. Ja koska työtä oli, niin kameran kanssa en juurikaan ehtinyt juoksennella siellä. Nyt kun kaikki ällötyshommat on tehty alta pois, niin onpa aika mukava mennä mökille seuraavalla kerralla.

Keskeneräiseksi jäänyt grillikoppi on tässä vuosien varrella lumien ansiosta aina vaan kallistunut enemmän ja enemmän, mutta sitkeästi vaan on pysynyt pystyssä. Viime talvi oli tärkeässä osassa, odotettiin kuinka kopin käy ja jos hyvin käy, niin saadaan se hyvällä omallatunnolla pistää loppuun asti palasiksi ja siirtää sen paikka, mutta eipä käyneet toiveet toteen vaan on edelleen tyydyttävä tähän paikkaan. Perjantai-illan kunniaksi oli koppi ensin suoristusvedossa, jonka jälkeen isäntä laittoi jotain kulmavahvikkeita ja kuinka ollakaan, nyt on koppi jälleen suorassa! Ehkäpä se täytyy sitten jossain vaiheessa laittaa loppuun saakka valmiiksi, jahka ennättää :)


Esikoispoika nappasi myös kuvan sanoilla, että nyt voit laittaa sitten myös oman kuvan sinne blogiin ja pakkohan se sitten oli laittaa.


Illan päätteesi sain vielä pestyä muutaman ikkunan, mutta ne on aika haastavat. Niin kuin jossain kohtaa olen maininnut, on mökin rakennuksesssa käytetty aikoinaan paljon kierrätettyä kamaa, niin myös ikkunatkin ovat kierrätystavaraa. Kaikissa ikkunoissa ei ole edes saranoita, joten ne joutuu nostamaan kokonaan pois paikoiltaan, joten pikkusen aina tarvitsee apua tähän hommaan. Nyt on hyvä katsella ikkunoista ulos, kun ovat puhtaat.

Lauantain urakka oli aika rankka. Mökin siivous nurkasta nurkkaan ja nuoriso oli isännän ja sedän kanssa puusavotassa. Puita on nyt sitten 4 mottia + vanhat kalikat eli liiteri on täysi, kiitos talkooporukalle! Puuhommat kyllä vaativat veronsa, isäntä tuli käsi turvoksissa metsästä pois, oli onnistunut saamaan halkaisukoneesta jonkin jutun lentämään ja osuma oli tottakai suoraan rystyseen. Murtumaa siinä tuskin on, kun iltaan mennessä pystyi jo vähän puristamaankin, mutta edelleen on käsi turvoksissa ja kipeä.

Aikaisempina vuosina ei juurikaan ole hyttysiä mökillä ollut, mutta nyt niitä olikin sitten sen edestä. Jatkuvasti sai kuunnella sitä ininää korvan juuressa ja tuntea pistoksia jostain kohtaa, hulluus niiden kanssa meinasi tulla. Olen siis hyttysmagneetti ja puremia täytyy raapia niin kauan kunnes veret valuu.


Tämän kiusankappaleen sain kuin sainkin kuvattua ja sen jälkeen kostonhimoisena liiskattua, onpahan yksi inisijä vähemmän. Turhia ötököitä ainakin itseni kannalta!

Tässäpä tämän viikonlopun turhat turinat, palaillaan ja mukavia, auringonpaisteisia kesäpäiviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!