Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Sitä sun tätä

Tässä on sitten kerättynä kaikkea sekalaista. Niinkuin jossain kohtaa mainitsinkin, on mökki ollut ahkerassa käytössä, siellä on vietetty talvilomia, kesälomia, jopa yksi joulukin poikien ollessa pieniä ja ihan vaan viikoloppujakin hyvin usein, tosin enää nykyään harvemmin talvisaikaan. Kahteen viimeiseen vuoteen ei ole viitsitty edes hiihtolomalla lähteä sinne, puhumattakaan uudesta vuodesta, ikä ja mukavuudenhalu taitaa alkaa painamaan. No uusia vuosia siellä vietettiinkin ahkeraan ja voi sitä rahan menoa, kun piti olla kaiken maailman raketit ja systeemit. Onneksi pojat ovat jo kasvaneet isoiksi, kaikki kolme siis ;)

Juhannuksiakin on tullut vietettyä mökillä monen monta, alkuun isommalla porukalla ja väen harvennuttua pienemmällä porukalla. Ukin kuoleman jälkeen mamu (isoäiti) halusi tulla muutamana vuonna juhannusta viettämään mökille, mutta enää viime vuosina hän ei ole ollut siinä kunnossa, että olisi mökille tullut. Tässä kuvia viime vuodelta. Koivuthan kuuluvat juhannukseen, joten niitä sitten täytyy laittaa ja nämä menevät portaiden pieliin.Ja juhlan kunniaksi myös lippu nostetaan salkoon, joka on siis koivunrunko. Oikeaa lipputankoa ei mökillä ole ja lippukin on pienempää kokoa.


Grillikoppikin piti joku näistä vuosista saada. Suurin käyttö sillä on juhannuksena, kun siellä saunomisen ja lipunnoston jälkeen grillataan ja syödään ja naapurin mökkiläiset on tavattu kutsua mukaan. Taustalla näkyykin naapurin rakennuksia eli näin lähekkäin olemme. Se hyvä puoli lähinaapuruudessa on, että kun tulee  jotain asiaa, ei välttämättä tarvitse lähteä naapuriin asiaa toimittamaan, vaan asiansa voi huudella omalta pihalta toiselle pihalle ;)


Koska sitä sun tätä aiheessa ollaan, niin tässä muutama näkymä pihalta lammelle molempiin suuntiin. Meidän mökki siis sijoittuu kutakuinkin keskelle.ja vielä kohtisuoraan vastarannalle.


Tulipa napattua kuva muistoksi tästä poikien majastakin. Isot pojat rakensivat sen vuosia vuosia sitten pienemmille pojille leikkipaikaksi. Alkuun se olikin sisutettu poikien toimesta astioineen päivineen, mutta ne ajat ovat jo ohi ja näyttää vähän siltä, että majakin on aikansa jo elänyt.


Tässä olikin tällä kertaa tämä, mukavaa jos jaksoit pysytellä mukana ja varsinkin hereillä ;)

2 kommenttia:

  1. Taas kiva lukea juttua ja katsoa mukavat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavahan tätä on jakaa muillekin vaikka kuvat eivät koko totuutta kerrokaan!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!