Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kirpparikierros

Huomenta!

Ulkona lämpötila + 20 C ja pilviä taivahalla. Tämä aamu alkoi tomerasti mattojen pesulla, kissa kun päätti viime yönä hieman oksennella. Heräsin jossain vaiheessa kissan yökkäilyyn, mutta en viitsinyt nousta ylös, koska se oli jo myöhäistä. On se jännää, miten sen pitää aina oksentaa mattojen päälle. Noh, saahan niistä matoista hyvin tukea, kun iskee kynnet kiinni. Onneksi oli vain kaksi pikkumattoa, jotka sain pestyä täällä, ettei tarvinnut matonpesupaikalle raahautua.

Käytiin eilen pojan kanssa kirpparilla aikamme kuluksi. 
Ja sain kuin sainkin täydennystä kokoelmaani, uusi pannunalunen entisten joukkoon.

Eilen juuri mietin, kun kirpparilla pyörittiin, että miten ihmiset tekevät hienoja löytöjä niistä. Ehkäpä vika on itsessäni, en hirveästi viitsi tonkia, vaan jos pintasilmäyksellä sattuu jotain mielenkiintoista näkemään, siinä kohtaa täytyy vähän tonkia. Toisaalta tuo "iso kirppari", jossa käydään, niin siellä on osa myyntipöydistä sullottu niin täyteen tavaraa ettei viitsi edes alkaa kaivelemaan takimmaista/pohjimmaista riviä esiin. Ja tuo kyseinen kirppari ei ole edullisimmasta päästä, hintoja katsellessa saa saman tavaran kaupasta samaan hintaan...jos siis sellaisen haluaa.


Tässä siis karttuva kokoelmani keittiössä. On niin pieni seinä, ettei siihen enää näitä mahdu, joten luulen, että täytyy tulevaisuudessa etsiä muu keräilyn kohde.

No eihän se kirppari ole mitään ilman helmilöytöjä. Siellä samaisella kirpparilla on nyt muutaman vuoden ajan ollut joku korumyyjä, joka myy erinäisiä valmis koruja. Korut ovat ilmeisesti jotain Kiinan ihmeitä, kun hopeakorujakin näyttää saavan alle kympillä. Mahtavatko edes olla hopeaa vai vaan hopeapinnoitettua. Tiedä häntä. Mutta sieltä bongasin pari "rannekorua", jotka siis puran helmiksi.

Avaimenperä oli niin söpöläinen, että oli pakko sijoittaa 0,20 €. Tiedä vaikka se päätyisi johonkin koruun :)

Ai niin, eilen illalla meidän sotapojasta kuului pikaisesti pientä. Ensimmäisenä yönä hän ei ollut saanut nukutuksi. Se hänen kuulumisistaan. Tärkein asia kuitenkin oli, että lauantaina on vierailupäivä. No täytyyhän sinne mennä vaikka tuota edestaikaisin ajamistä nyt näyttää tulevan oikein urakalla. Sitten kuulee tarkemmin, miten armeijassa sujuu :)

Ja jottei ihan pelkäksi lomailuksi mene, niin aloittelin väsäilemään paperihelmiä aikani kuluksi. Ehkä tänään jatkan tai sitten en. Päivää on vielä pitkälti edessä eikä vielä tietoa päivän tekemisistä :)


 Mukavaa päivää siis sinullekin!

- kirsema -2 kommenttia:

  1. Ihana kokoelma pannunalusia. Minua kanssa inhottaa jos kirpparipöytä on täyteen sullottu ja sekainen, ei sitä jaksa jäädä tonkimaan...sillä tavalla voi kyllä menettää jotain ihania "aarteita"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaba M. Onneksi joku muukin on samaa mieltä ylitäysistä pöydistä :-)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!