Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

torstai 24. heinäkuuta 2014

Ja hellettä piisaa...

Nämä lukemat n. klo 14.30. Eipä ole kauheasti väliä viettääkö aikansa sisällä vaiko ulkona. No itse olen virunut sisätiloissa nyt kaksi päivää, kun ulkona on ihan sietämättömän kuuma, kun ei oikein varjopaikkaa meinaa löytyä kuin vasta illalla.

Eilen eikä tänään ole edes tuullut, että saisi jotain ilmanvaihtoa aikaiseksi. Ei pidä valittaa, kohta on taas syksy. 
Vaikka kuuma onkin, niin on pakko saada kahvia koneeseen. On muuten näppärä "kahvinkeitin" yhden hengen tarpeisiin. Ostin sen muutamia vuosia sitten, taisi maksaa ihan 5 €, mutta hyvin on palvellut.

Toissapäivämä oli pakko tehdä vähän puuhommia eli terassin viimeistelyyn tarkoitetut puukappaleet oli näppäårästi laitettu puupinon alle, joten halkoja oli pakko siirtää, jotta pääsee aloittamaan terassihommat. Aikani kannettuani puita liiteriin, tupsahti västäräkin pesä maahan. Otin pesän käteeni ja menin näyttämään sitä isännälle: kato, kuinka on siistiä jälkeä. Isäntä kohtautti kulmiaan ja kysäisi, että missäs ne linnunpoikaset on? Häh, tää pesähän on tyhjä. Ei muuta kuin tarkistamaan paikat ja totta tosiaan, linnunpoikaset makasivat maassa yhdessä läjässä. Isäntä nosteli pojat takaisin pesään ja äkkiä tyhjennettiin puupinoa pienemmäksi, jotta saadaan tarvitsemamme puukappaleet pois ja linnunpesä laitettua takaisin suojapaikkaan. Västäräkkipariskunta odotteli muutaman metrin päässä madot suussa, että pääsisivät ruokkimaan pienokaisiaan.


Hommat kun saatiin tehtyä, piti tietysti jäädä seuraamaan menevätkö vanhemmat pesälle enää lainkaan. Odotus palkittiin, vanhemmat menivät ruokkimaan poikasiaan. Oli ne poikaset aika rääpäleitä. On muuten toinen pesue tämän kesän aikana.

On näissä helteissä ollut se hyvä puoli, että on saanut matot pestyä ja helpolla, laiskalla tavalla. Illalla pönttöön likoamaan ja aamulla huuhtelu ja narulle kuivumaan. Normaalisti en ole mattoja mökillä pessyt vaan kuljettanut ne kotiin pesuun, mutta kun kissa oksenti melkein kaikki matot, niin tuumasin, että otan kaikki matot pois ja pesen ne mökkiolosuhteissa. Puhtaat matot laitan lattialle takaisin vasta loman loputtua.

No jospas tässä jatkaisi tätä hellepäivän viettoa tehden ei mitään. Toivottavasti vähän viilenisi, niin saisi tämän loman aikana terassinkin valmiiksi. 

Mukavaa hellepäivää!

- kirsema -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!