Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

lauantai 12. lokakuuta 2013

Se on sitten ihan syksy

Viikonloppuna 11.-13.10.2013

Edellisestä käynnistä onkin jo jonkin aikaa vierähtänyt ja syksy on saapunut, myös tänne mökille. 

Pimeys/hämäryys on pitkälle aamuun ja aikaisin illalla täällä metsän keskellä, mutta se ihana hiljaisuus, joka vallitsee ympärillä, siinä sitä sielu lepää. Ainakin itselläni. Hyvä puoli tuossa aamun hämäryydessä on se, että aamulla nukuttaa paremmin ja vähän pidempään kuin kotosalla. Illan nukkumaanmenoajasta en viitsi mainita mitään, koska siinä ei tapahdu muutosta verrattuna kotioloihin. Aina yhtä aikasin kömmin sänkyyn. Illan torkku, aamun virkku :)

Illan hämärtyessä on aika tuikkujen :)
Tänä viikonloppuna on tarkoitus vähän laitella paikkoja talviunille, onneksi on noita "mökkiorjia" mukana. Grilli täytyy putsata ja puunata ja vähän pihaa haravoida, vaikka se haravointi on aika hukkaan heitettyä työtä, kun keväällä sitten on sama urakka edessä, mutta onpahan ainakin hetken aikaa siistimmän näköistä. Tässä vähän jo aloittelin urakkaa, kuvassa mökin päätypolku, noin 5 - 6 m, ennen haravointia.

 ja haravoinnin jälkeen, aika huomattava ero on näkymässä :)

Tämän verran siitä siis tuli. Ja kun koko piha on haravoitu, on peräkärry täysi, hyvä jos kaikki mahtuu edes yhteen kuormaan. Niin kuin jossain kohtaa aikaisemmin kerroinkin, inhoan noita mäntyjä pihapiirissä.

Lehtiä en viitsi lähteä sen kummemmin haravoimaan, tuuli vieköön tippuneet lehdet mennessään ja loput odottakoon kevättä.
Syksyn kunniaksi pitää vähän lyhtyjäkin olla:


Tämä vihreä lyhty on isännän joskus aikoinaan koulussa tekemä. Vähän siinä oli jo ajan patinaa, mutta isäntä pikkasen ehosti sitä. Itseäni ajan patina ei olisi haitannut, mutta hänen esteettinen silmänsä ei ilmeisesti kestänyt ajan patinaa :)


Näillä on muuten hyvä tallustella, on mukavat ja lämpimät sekä sisällä että ulkosalla. Oikein sopivat näin viileään aikaan.


Kukkapuskia leikellessäni, törmäsin tällaiseen hieman erikoisempaan "kukkaan". Hyi, kuinka ruma, mikä ikinä sitten onkaan hän nimeltään.


ja se kasvoi tällaisena ryppäänäJa vielä tähän loppuun:
tervetuloa uusi vakituinen mökkivieras. Toivottavasti sinulla viihtyisiä hetkiä mökillämme!

Vielä kerran ainakin tullaan mökille tämän syksyn aikana, joten vielä en laita tätä blogia talviunille.

Mukavaa syksyn jatkoa!

- kirsema -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!