Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

torstai 27. maaliskuuta 2014

Keväisellä lomalla

Tällä viikolla ollaankin sitten lomalla. Maanantaina käytiin Orimattilassa katsomassa isännän mieliksi moottoripyöriä ja samalla pyörähdettiin Mäntsälässä kavereiden luona. Tiistaina isäntä alkoi jahnaamaan, että tekee mieli lähteä mökille. Tarkoitus toki oli tullakin mökille, mutta vasta lopummalla viikkoa. No isäntä pakkas kamansa ja ajeli tänne tiistaina, mutta itse tulin kissan kanssa perässä keskiviikkona.

Tänään, torstaina, aamu alkoi klo 5.45. Kuvittelin tai siis itse asiassa tihrustelin makkarissa kelloa ja kun en kunnolla nähnyt, päättelin sen olevan lähellä seitsemää, kun oli niin valoisaakin. Mutta eipäs sitten ollutkaan. No en viitsinyt enää kammeta itseäni takaisin sänkyyn, koska ei uni olisi tullut kuitenkaan. Niinpä sitten aamukahvin keittoon ja hommiin. Eilen vielä ajattelin, että tänään haravoin pihan jälleen kerran puhtaaksi, mutta kun päivä alkoi niin aikaisin, päätinkin alkaa siivoamaan keittiötä - tyhjentää ja pestä kaapit. Onneksi on tässä vuosien varrella tullut heitettyä joutilaat tavarat pois ja keittiökin niin pieni, ettei ole paljon säilytystilaa, joten tiskivuorikaan ei sitten ollut valtaisa.

Päätinpä sitten ottaa myös nuo kuvassa näkyvät pimpulat (helmiverhot) pois ja pistää nekin likoamaan, että saa keittiörasvat niistäkin pois. Kuinkas sitten kävikään:
Solmukasahan siitä tuli :(. Ajattelin kyllä, että näinköhän tässä käy, kun hurautin ne ämpäriin, mutta luottavaisin mielin myös tuumasin, että kukas ne nyt ampärissä sotkisi. No kyllä ne joku kävi sotkemassa. Yritin kyllä selvittää sotkua, mutta koska pinna ei siihen riitä, niin olkoon. Ikkuna saa toistaiseksi olla ilman verhoa, kunnes teen tämän uudelleen. Onhan siinä keittiön ikkunan yläpuolella purnukkahylly


 ja ikkunalla kissakoriste, joten ihan kaljua ei ole.


Purkkeja ja purnukoita tonkiessani, löysinpäs hieman nostalgiaakin. On jokusen vuosikymmenen vanha, olin pikkulikka kun tämän sain. Kovassa käytössä on ollut, jopa jälkikasvukin on tällä pelannut :)


Sillä välin kun itse siivoilin keittötä, laittoi isäntä nyt tämän naulakon paikoilleen. Täytyy käydä hakemassa pari koukkua lisää, eihän nämä riitä alkuunkaan...
 

Tämä haitarinaulakko siis väistyi paikoiltaan uuteen paikkaan eli toiseen makkariin. En raaskinut sitää poiskaan heittää


Kun nyt näissä naulakoissa ollaan, niin tämä pikkuinen valasnaulakko (jomman kumman pojan tekemä, en muista siis kumman) vaihtoi myös paikkaa. Oli siis tuolla seinällä, mihin tuo ristikkonaulakko laitettiin.


Tässäpä tämän päivän turinat...ehkä huomenna saisi haravoitua pihamaata...tai sitten ei. Katsotaan, mitä tuleman pitää :)

Mukavaa päivän ja viikon jatkoa! Täällä ainakin on niin komeasti paistanut koko päivän aurinko ja lämmintäkin on ollut - ainakin terassilla :)

- kirsema -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!