Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Jotain meni pieleen tällä kertaa

Pitkä viikonloppu edessä, mikäs sen parempaa kuin lähteä mökille hommiin. Mökille päästyä tulet pesiin ja mökki lämpiämään, mutta hetken päästä olikin torpan sisäpuoli niin sankan savun peitossa ettei auttanut muu kuin juosten hakea kottikärryt ja vetää palavat puut pois takasta ja antaa niiden roihuta ja lämmittää ulkoilmaa. Oli siis piipussa joku ilma- tai lämpölukko eikä hormi suostunut vetämään. Ja kun ei edes tuullut yhtään, niin oli mökin tuuletus jokseenkin hankalaa. Uusi yritys hetken päästä ja johan alkoi hormikin vetämään.

Kevään merkkejäkin oli lauantaiaamuna ilmassa kaksin kappalein. Meinasi oikein pissat tulla housuun, kun joutsenet säikäyttivät ylilennollaan. Hetkeksi ne laskeutuivat lampeen tutkiakseen paikan. Siinä sitten kaulaa ketkuteltiin ja ääniä töräyteltiin, kun ykskaks toinen jatkoi matkaansa jättäen toisen lampeen uiskentelemaan. Aikansa siinä ihmetellessään ja odotellessaan se kyllästyi ja jatkoi matkaansa. Toivottavasti löysivät toisensa.


Lauantain säätiedotushan ei luvannut mitään mieltä ylentävää säätä, mutta saatiin kuitenkin jo takapiha melkein näkyviin. Risujen raahaminen on kyllä yksi niistä maailman ärsyttävimmistä hommistaa.


Aika monta vuotta on tämäkin mänty saanut kasvaa.


Iltapäivällä se sitten alkoi; ihan mieletön tuuli ja lumi-/räntäsade, mutta luontoa uhmaten päätimme kuitenkin polttaa risut pois, kun eivät ihan litimärkiä olleet. Kipinämikko oli koko ajan paikalla vahtimassa ettei koko mäki lehahda liekkeihin ja välillä oli niin sankka savu pihalla ettei näkynyt muuta kuin valkoista.Sateen alkaessa oli "sinipääsorsa" (lapsukaiseni nimeämä lintu) myös eksynyt maisemiin, mutta morsianta ei näkynyt.


Nyt kun katselee ikkunasta ulos, on näkymä kaunis, mutta aivan väärään vuodenaikaan


Toivottavasti lumi sulaa pois tämän päivän aikana, että täältä pääsee huomenna kotiin. Tai voihan sitä tietysti vaihtaa autoon takaisin talvirenkaat.

Säästä huolimatta hauskaa Vappua!

- Kirsema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!