Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Eläimellistä menoa

Mökkimme sijaitsee aika lailla keskellä metsää ja näin ollen sieltä bongaa myös silloin tällöin eläimiä. Vesimyyrä(t) on kiusannut meitä jo jokusen vuoden ja kaikki mahdolliset konstit on sen karkoittamiseksi yritetty, mutta toistaiseksi tuloksetta, jospa tänä kesänä tärppäisi tämän suhteen.

Oi, tästä tulikin aika hauska juttu mieleen. Naapurin (isännän sisko ja hänen miehensä ovat siis mökkinaapureitamme) mökki valmistui muutamia vuosia sitten viereiselle tontille ja he ovat hinkanneet sekä mökkiään että tonttiaan aika lailla ja siellä on upea, tasainen nurmikkoalue. No, he kun lähtivät päivän reissulle, niin meidän isäntä päätti vähän jekuttaa heitä ja kävi viemässä heidän nurmikkolleen muutamia multakasoja ja asetteli ne sitten saman näköisiksi myyrien kasojen kanssa (heillä ei siis ole myyräongelmaa). Jossain vaiheessa he sitten palautuivat mökilleen ja voinette arvata, mikä ihmettely ja kiroilu sieltä alkoi kuulumaan, kun heillekin on nyt myyrät tulleet kaivelemaan vaikka vaan muutaman tunnin ovat olleet pois! Viattomina lompsittiin paikan päälle ihmettelemään heidän kanssaan näitä kasoja ja hetken aikaa oli naurussa pitelemistä heidän totista touhua katsellessa. No pakkohan ne tekoset oli lopulta tunnustaa, kun ei enää pokka pitänyt. Tästä huolimatta naapurirauha säilyi :)

No tässäpä tätä elukkakokoelmaa vuosien varrelta ilman pelottavia hämähäkkejä, inhottaivia koppakuoriasia tai muita äklöttäviä öttiäisiä!Kurrehan se siellä asettui sopivasti kuvattavaksi :)

Vähän isompi saalis :)
 Olipa vaikea saada perhosista kuvaa. Aina kun pääsin hollille, ne lennähti karkuun. Mutta loppujen lopuksi sain napattua kuvan.
Kurkia?
Katsottiin telkkaria ja huomasin silmäkulmasta jotain liikettä ja kas, hirviähän ne. Enpä ole ennen viime kesää (2012) tavannut hirviä siellä, mutta sielläpä tallustelivat vastarannalla.

Toissakesänä (2011) naapurimökkiläiset lähtivät kohti kotia ja taisi mennä tunnin verran, kun sorsaperhe valtasi heidän tonttinsa. Kuvassa vain kaksi, mutta niitä taisi olla 7 - 8. 

Vuosi sitten kesällä (2012) tipitii päätti tehdä pesänsä kattorakenteisiin, joten terassi jäi viimeistelemättä, voi kuinka harmillista ;)Oli tosi hauska seurata niiden touhua, kun yrittivät salaa mennä pesälleen. Ahvena se on!
Lampeen on laitettu vuosien varrella useamman kerran kaloja kasvamaan, mutta vasta juhannuksena v. 2011 tarttui ahven syöttiin, molsketta ollaan kyllä katseltu useamman vuoden ajan.

Ja Peppi -kissalla riitti ihmettelemistä :) Uskaltaako koskea vaiko ei, sinäpä kysymys! Nuorempi poika sitten innostui lomalla onkimaan melkein joka päivä ja kissa seurasi vierestä. Saaliin tullessa olikin sitten molemmilla puuhastelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla ja arvostan mukavaa kommenttiasi!

Anonyymit käyttäjät eivät voi jättää kommentteja!